Küçük ölçekli firma çalışanları, hibrit çalışma olanağını kaçırabileceklerinden endişe duyuyorlar
27.05.2021

Küçük ölçekli firma çalışanları, hibrit çalışma olanağını kaçırabileceklerinden endişe duyuyorlar

Beş küçük işletme çalışanından üçü, yüksek düzeyde yönetim ve kağıt tabanlı süreçler nedeniyle Covid-19 kısıtlamalarının hafifletilmesinden ardından  ağırlıklı olarak ofis tabanlı çalışacağını  tahmin ediyor

Small business workers fear missing out on the hybrid work opportunity
Ricoh Europe tarafından bugün yayınlanan araştırmada Avrupa'daki küçük işletmelerde 1.400'den fazla ofis çalışanına anket yaptı. Neredeyse beşte üçü (%58), Covid-19 kısıtlamalarının hafifletilmesinden sonra ağırlıklı olarak ofis tabanlı çalışacağını tahmin ediyor. Aynı zamanda sürekli gelişen müşteri taleplerinin getirdiği çalışma yükü çalışma ihtiyacının   önündeki engelleri ve darboğazları da öngörmektedirler. Çalışanların neredeyse yarısı (%45) daha az idari yük ile daha üretken olacaklarını söylüyor. Hantal ve geleneksel çalışma biçimleri, küçük işletmelerin daha güçlü bir alt yapıya  ulaşmasını engelliyor ve personelin yeni iş modellerini satması veya teklif etmesi zamanını sınırlandırıyor. Bu fırsatlar kaçırılırken, çalışanların yaratıcılığı, motivasyonu ve iş tatmini, zahmetli ve sıradan görevlerin  üstlenilmesiyle azalıyor. Çalışanların iş yükü, uzaktan çalışma sırasında önemli işleri destekleyecek araç eksikliği ve otomatik süreçlere yapılan yetersiz yatırım nedeniyle daha da kötüleşirken  ofise geri dönme gereksiniminde merkezi bir itici güç unsuru durumundadır.
Her beş çalışandan ikisi (%40) uzaktan çalışırken daha iyi müşteri hizmeti sunmak için ihtiyaç duydukları  bilgilere şirket sistemlerinden  erişmekte zorlanıyor ve bu da küçük işletmelerin hızlı, kullanışlı ve kişisel hizmetlerini sınırlandırıyor.
Ankete katılanların yarısı (%51), iyileştirilmiş otomatik süreçlerin gerçekten de en iyi iş geliştirmenin nasıl yapılacağı sorusuna cevap olduğuna inanıyor. Bu, çalışma deneyimini iyileştirmeye ek olarak, genellikle şirketin yüzü olan satış görevlileri gibi üst düzey yetenekleri koruma çabalarını destekleyecektir. Aslında, ankete katılanların dörtte biri (%25) uzaktan çalışma için daha donanımlı bir yere taşınmayı düşünüyor. Aynı zamanda, temel süreçlerin otomasyonu, müşteri sadakatini artırma ve küçük işletmeleri dijital olarak daha yüksek kapasiteli  kuruluşlar haline getirme çabalarını destekleyecektir.
Ricoh Europe CEO'su David Mills şunları söylüyor: “Küçük işletmeler, teknolojilerini en üst seviyede tamamlamak için bütçe harcamaya ihtiyaç duymayabilir. Diğer yandan ise, ekiplerine dosyalara uzaktan erişme yeteneği vermek gibi mütevazı yatırımların bile önemli ve acil etkileri olabilir. Pek çok küçük işletme, önemli maliyet tasarrufları elde etmek için süreçleri verimli bir şekilde otomatikleştirmek için gereken detay bilgilere  sahip değildir. Bunun için güvenilir bir kurumdan destek almak, dijital çağda sağlam ve sürekli büyümeyi sağlamakta önemli bir etken olabilir.“
Ricoh'un çalışanlarınızı güçlendirmeye ve müşteri deneyimini iyileştirmeye nasıl yardımcı olabileceğini keşfetmek için burayı tıklayın

|Ricoh Hakkında|

Ricoh, bireylerin her yerden daha akıllı çalışmasını sağlayan yenilikçi teknolojiler ve hizmetler kullanarak dijital iş yerlerini güçlendiriyor. 85 yıllık geçmişinden beslenen gelişmiş bilgi birikimi ve organizasyonel yeteneklerle Ricoh, dijital dönüşümü desteklemek ve iş performansını optimize etmek için tasarlanmış dijital hizmetler ve bilgi yönetimi ve baskı ve görüntüleme çözümlerinde lider bir sağlayıcıdır.

Merkezi Tokyo'da bulunan Ricoh Group, dünya çapında büyük operasyonlara sahiptir ve ürünleri ve hizmetleri şu anda yaklaşık 200 ülke ve bölgede müşterilere ulaşmaktadır. Mart 2021'de sona eren mali yılda, Ricoh Group dünya çapında 1.682 milyar yen (yaklaşık 15.1 milyar USD) satış gerçekleştirdi.

Daha fazla bilgi için, lütfen www.ricoh-europe.com adresini ziyaret edin.

Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin:

Ricoh Europe PLC

Jack Gibson

Tel: +44 (0) 203 033 3766

E-posta: media@ricoh-europe.com

Anasayfa: www.ricoh.com.tr

Facebook'ta Bize katılın www.facebook.com/ricoheurope

Twitter'da takip edin : www.twitter.com/ricoheurope

Linkedin'de takip edin : https://linkedin.com/company/ricoh-europe

Visit the Ricoh media centre at: www.ricoh-europe.com/press