Ricoh, iklim eylemi liderliğinde CDP “A Listesi”nde yer alıyor
08.12.2021

Ricoh, iklim eylemi liderliğinde CDP “A Listesi”nde yer alıyor

Şirketin bu alandaki çabaları arka arkaya iki yıldır takdir edilmekte…

TOKYO, 8 Aralık 2021 – Ricoh'un kurumsal sürdürülebilirlikteki küresel liderliği, çevresel etkilerin önde gelen küresel açıklama sistemini yürüten ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan CDP*1 tarafından 2021 iklim değişikliği "A Listesine” dahil edilerek onaylandı. Bu Ricoh'un listede yer aldığı art arda ikinci yıl.

CDP "A Listesi", iklim değişikliğine karşı tutumlarında eylemleri stratejileri ve bunların sonuçlarıyla mükemmellik sergileyen küresel liderler olarak tanınan şirketlerden oluşur. CDP bu yıl dünya çapında yaklaşık 12.000 şirketi değerlendirdi. İklim değişikliği 2021 “A Listesinde” 55 tanesi Japon olmak üzere 200 şirket bulunuyor. Ricoh'un iklim değişikliğini azaltma ve kapsamlı bilgi paylaşımı sağlama konularında uluslararası düzeyde kabul gören çabaları 2021 CDP iklim değişikliği “A listesi”nde yer almasını sağladı.

Ricoh features in the CDP “A List” for climate action leadership

Ricoh, 2018 yılında, İklimle İlgili Finansal Açıklamalar Görev Gücü'nün (TCFD) tavsiyelerini uygulamaya kendini adadı. Mart 2020'de küresel ısınmaya yönelik artan ivme ışığında Ricoh 2030'a kadar küresel sera gazı (GHG) azaltma hedefini 2015'e kıyasla %30'dan %63'e çıkardı. SBTi*2 tarafından onaylanan bu yeni hedef, Ricoh'un küresel ısınmayı sanayi öncesi seviyelerin 1,5°C üzerinde sınırlama konusundaki kararlılığını gösteriyor.  

Ricoh iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olmak için "sıfır karbonlu bir toplumun gerçekleştirilmesi" konusunu yedi önemli meselesinden biri olarak konumlandırdı. Ricoh bunu başarmak için sera gazı azaltma oranına ek olarak yenilenebilir enerji kullanım oranı için ESG hedefleri belirledi ve sosyal sorunları iş yoluyla çözmek için çalışıyor. 2050 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdüne dayanarak, Ricoh yoğun enerji tasarrufu faaliyetleri, proaktif yenilenebilir enerji kullanımı ve uluslararası girişimlere aktif katılım yoluyla değer zinciri boyunca sıfır karbon toplumunun gerçekleştirilmesini desteklemeye devam edecektir.

*1 CDP, şirketleri ve hükümetleri sera gazı emisyonlarını azaltmaya, su kaynaklarını ve ormanları korumaya yönlendiren kar amacı gütmeyen küresel bir kuruluştur. 2021'de, varlıkları 110 trilyon ABD dolarının üzerinde olan 590'dan fazla yatırımcı ve 5.5 trilyon ABD doları tutarında satın alma harcaması olan 200 büyük alıcı, şirketlerden CDP platformu aracılığıyla çevresel etkiler, riskler ve fırsatlar hakkında verilerini açıklamalarını istedi. 2021'de küresel piyasa değerinin %64'ünden fazlasına sahip 13.000'den fazla şirket ve 1.100'den fazla şehir, eyalet ve bölge dahil olmak üzere dünya çapında 14.000'den fazla kuruluş, CDP aracılığıyla verilerini açıkladı. Tamamen TCFD uyumlu olan CDP dünyanın en büyük çevresel veritabanına sahiptir ve CDP puanları, yatırım ve satın alma kararlarını sıfır karbonlu, sürdürülebilir ve esnek bir ekonomiye yönlendirmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. CDP, Science Based Targets (Bilime Dayalı Hedefler) girişiminin, We Mean Business Coalition (Amacımız İş Koalisyonu), The Investor Agenda (Yatırımcı Gündemi) ve Net Zero Asset Managers (Net Sıfır Varlık Yöneticileri) girişiminin kurucu üyesidir.

*2 SBTi önde gelen şirketlerin iddialı ve anlamlı kurumsal sera gazı azaltma hedefleri belirlemelerini sağlamayı amaçlayan CDP, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, Dünya Kaynakları Enstitüsü ve Dünya Yaban Hayatı Fonu arasında kurulmuş olan bir ortaklıktır.

|Ricoh Hakkında|

Ricoh, bireylerin her yerden daha akıllı çalışmasını sağlayan yenilikçi teknolojiler ve hizmetler kullanarak dijital iş yerlerini güçlendiriyor. 85 yıllık geçmişinden beslenen gelişmiş bilgi birikimi ve organizasyonel yeteneklerle Ricoh, dijital dönüşümü desteklemek ve iş performansını optimize etmek için tasarlanmış dijital hizmetler ve bilgi yönetimi ve baskı ve görüntüleme çözümlerinde lider bir sağlayıcıdır.

Merkezi Tokyo'da bulunan Ricoh Group, dünya çapında büyük operasyonlara sahiptir ve ürünleri ve hizmetleri şu anda yaklaşık 200 ülke ve bölgede müşterilere ulaşmaktadır. Mart 2021'de sona eren mali yılda, Ricoh Group dünya çapında 1.682 milyar yen (yaklaşık 15.1 milyar USD) satış gerçekleştirdi.

Daha fazla bilgi için, lütfen www.ricoh-europe.com adresini ziyaret edin.

Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin:

Ricoh Europe PLC

Jack Gibson

Tel: +44 (0) 203 033 3766

E-posta: media@ricoh-europe.com

Anasayfa: www.ricoh.com.tr

Facebook'ta Bize katılın www.facebook.com/ricoheurope

Twitter'da takip edin : www.twitter.com/ricoheurope

Linkedin'de takip edin : https://linkedin.com/company/ricoh-europe

Visit the Ricoh media centre at: www.ricoh-europe.com/press