Ricoh, ISS ESG Kurumsal Derecelendirmesinde “Prime” statüsünü kazandı.
Ricoh HQTokyo 06.12.2021

Ricoh, ISS ESG Kurumsal Derecelendirmesinde “Prime” statüsünü kazandı.

TOKYO, 6 Aralık 2021 – Ricoh, dünyanın önde gelen vekil danışmanlık firması Institutional Shareholder Services Inc. (ISS)’nin yatırım çözümleri iş birimi olan ISS ESG'nin ESG Kurumsal Derecelendirmesinde “Prime” statüsünü kazandı.

Ricoh, ISS ESG Kurumsal Derecelendirmesinde “Prime” statüsünü kazandı.

ISS ESG, 8.000'den fazla şirketi çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) perspektiflerinden analiz eder. Sektöre özgü temel eşiğin üzerinde ESG performansına sahip şirketleri ödüllendirir, bu da iddialı mutlak performans gerekliliklerini yerine getirdikleri anlamına gelir.

Ricoh ayrıca “Karbondan Arındırma, Kaynak Koruma, İnsan Hakları ve Sağlık, Güvenlik” alanlarında hayli bilinen girişimleri sayesinde, Elektronik Cihazlar ve Aletler Endüstrisi’nde ilk %10 içinde olma statüsüne de ulaşmıştır.

Ricoh sosyal sorunları iş yoluyla çözmek ve sağlam bir yönetim altyapısını sürdürmek için yedi önemli konu belirlemiştir. Grubun 17 ESG hedefi, her bir öncelikli konu ile bağlantılıdır ve tüm ticari operasyonlarında yerleşiktir. Ricoh ayrıca Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine katkıda bulunmaya ve 2050 yılına kadar karbon nötr hale gelmeye kararlıdır.

* 14 Kasım 2021 itibariyle

İlgili Kaynaklar 

ISS ESG Corporate Rating  (ISS ESG Kurumsal Derecelendirme)

Ricoh’s Approach to Seven Material Issues and ESG Targets  (Ricoh'un Yedi Öncelikli Konuya ve ESG Hedeflerine Yaklaşımı)

|Ricoh Hakkında|

Ricoh, bireylerin her yerden daha akıllı çalışmasını sağlayan yenilikçi teknolojiler ve hizmetler kullanarak dijital iş yerlerini güçlendiriyor. 85 yıllık geçmişinden beslenen gelişmiş bilgi birikimi ve organizasyonel yeteneklerle Ricoh, dijital dönüşümü desteklemek ve iş performansını optimize etmek için tasarlanmış dijital hizmetler ve bilgi yönetimi ve baskı ve görüntüleme çözümlerinde lider bir sağlayıcıdır.

Merkezi Tokyo'da bulunan Ricoh Group, dünya çapında büyük operasyonlara sahiptir ve ürünleri ve hizmetleri şu anda yaklaşık 200 ülke ve bölgede müşterilere ulaşmaktadır. Mart 2021'de sona eren mali yılda, Ricoh Group dünya çapında 1.682 milyar yen (yaklaşık 15.1 milyar USD) satış gerçekleştirdi.

Daha fazla bilgi için, lütfen www.ricoh-europe.com adresini ziyaret edin.

Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin:

Ricoh Europe PLC

Jack Gibson

Tel: +44 (0) 203 033 3766

E-posta: media@ricoh-europe.com

Anasayfa: www.ricoh.com.tr

Facebook'ta Bize katılın www.facebook.com/ricoheurope

Twitter'da takip edin : www.twitter.com/ricoheurope

Linkedin'de takip edin : https://linkedin.com/company/ricoh-europe

Visit the Ricoh media centre at: www.ricoh-europe.com/press