Ricoh peş peşe iki yıldır, Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi'nde yer alıyor.
17.11.2021

Ricoh peş peşe iki yıldır, Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi'nde yer alıyor.

Ricoh, Bilgisayar, Çevre Birimleri ve Ofis Elektroniği endüstrisinde sürdürülebilirlik açısından en yüksek puanı alan şirket olarak tanımlandı.*1

TOKYO, Japonya, 17 Kasım 2021 – Ricoh, dünyanın en ünlü ESG (çevresel, sosyal ve yönetişim) endekslerinden biri olan Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi'ne (DJSI World) seçilerek art arda iki yıldır dahil edildiğini duyurdu.
Ricoh included in the Dow Jones Sustainability World Index for two consecutive years

ABD firması S&P Dow Jones tarafından derlenen DJSI, bir şirketin kurumsal sürdürülebilirliğini ekonomik, çevresel ve sosyal kalkınma açılarından değerlendiren ilk küresel sürdürülebilirlik endeksidir. Değerlendirme süreci soru sayısı ve gereken bilgi derinliği ile değerlendirmelerin en katı olanı olarak kabul edilir.

DJSI bu yıl dünya çapında yaklaşık 3.500 şirketi değerlendirdi ve aralarından 322 şirketi DJSI World Index'e seçti. Ricoh 12 Kasım 2021 itibarıyla “Risk ve Kriz Yönetimi, Tedarik Zincir Yönetimi, İnovasyon Yönetimi, Çevresel Raporlama, Ürün Yönetimi, İklim Stratejisi, Sosyal Raporlama, Yetenek Çekme ve Elde Tutma, Kurumsal Vatandaşlık, Sosyal Katkı ve Geçinmeye Yetecek Ücret” başlıklı 10 katogoride, en yüksek puanı alarak S&P Global Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesinde, Bilgisayar, Çevre Birimleri ve Ofis Elektroniği endüstrisindeki 34 şirket arasında en yüksek puanın sahibi oldu.

Ricoh DJSI, dünya endeksine dahil olmanın yanısıra son dört yıldır DJSI Asya / Pasifik Endeksi içinde yer almaktadır.

Ricoh, sosyal sorunları iş yoluyla çözmek ve sağlam bir yönetim altyapısını sürdürmek için yedi önemli konu belirlemiştir. Grubun 17 ESG hedefi, her bir öncelikli konu ile bağlantılıdır ve tüm ticari operasyonlarda yerleşiktir. Ricoh ayrıca Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine katkıda bulunmaya ve 2050 yılına kadar karbon nötr hale gelmeye kararlıdır.

Ricoh yaşam kalitesini iyileştirmek ve sürdürülebilirliğin devamı için mükemmeli sunma sözünü tutmaya devam edecektir.

*1  - 12 Kasım 2021 itibariyle 

Relevant Information

Dow Jones Sustainability Indices (DJSI)

Ricoh's Commitment to Society and ESG Index Inclusion and Recognition

Ricoh's Approach to Seven Material Issues and ESG Targets

Ricoh Group ESG Data Book 2021

|Ricoh Hakkında|

Ricoh, bireylerin her yerden daha akıllı çalışmasını sağlayan yenilikçi teknolojiler ve hizmetler kullanarak dijital iş yerlerini güçlendiriyor. 85 yıllık geçmişinden beslenen gelişmiş bilgi birikimi ve organizasyonel yeteneklerle Ricoh, dijital dönüşümü desteklemek ve iş performansını optimize etmek için tasarlanmış dijital hizmetler ve bilgi yönetimi ve baskı ve görüntüleme çözümlerinde lider bir sağlayıcıdır.

Merkezi Tokyo'da bulunan Ricoh Group, dünya çapında büyük operasyonlara sahiptir ve ürünleri ve hizmetleri şu anda yaklaşık 200 ülke ve bölgede müşterilere ulaşmaktadır. Mart 2021'de sona eren mali yılda, Ricoh Group dünya çapında 1.682 milyar yen (yaklaşık 15.1 milyar USD) satış gerçekleştirdi.

Daha fazla bilgi için, lütfen www.ricoh-europe.com adresini ziyaret edin.

Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin:

Ricoh Europe PLC

Jack Gibson

Tel: +44 (0) 203 033 3766

E-posta: media@ricoh-europe.com

Anasayfa: www.ricoh.com.tr

Facebook'ta Bize katılın www.facebook.com/ricoheurope

Twitter'da takip edin : www.twitter.com/ricoheurope

Linkedin'de takip edin : https://linkedin.com/company/ricoh-europe

Visit the Ricoh media centre at: www.ricoh-europe.com/press