Ricoh, sürdürülebilirlik uygulamaları ile EcoVadis tarafından Altın derece ile ödüllendirildi.
29.03.2022

Ricoh, sürdürülebilirlik uygulamaları ile EcoVadis tarafından Altın derece ile ödüllendirildi.

TOKYO, 29 Mart 2022 – Ricoh Company LTD, EcoVadis tarafından yürütülen sürdürülebilirlik anketinde Altın derece ile ödüllendirildi. Bu ödül Ricoh'u, kendi sektöründe sürdürülebilirlik performansı açısından değerlendirilen şirketler arasında ilk %5'lik dilime yerleştiriyor.

Ricoh awarded Gold rating by EcoVadis for its sustainability practices

2007 yılında kurulan EcoVadis, kurumsal, çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) uygulamalarına odaklanan, küresel tedarik zincirleri aracılığıyla şirketlerin çevresel ve sosyal uygulamalarını iyileştirmelerine yardımcı olmak için çalışan, dünyanın en güvenilir iş sürdürülebilirliği derecelendirme sağlayıcısıdır. 200 iş sektöründe 160'tan fazla ülkeden 90.000'in üzerinde şirketi kurumsal politikalar, girişimler ve Çevre, Çalışma ve İnsan Hakları, Etik ve Sürdürülebilir Satın Alma başlıkları altında dört temel alanda elde edilen başarıları açısından değerlendirir. 2014'teki ilk Altın derecesinden bu yana Ricoh, ankette art arda Altın derece almaya devam ediyor…

Ricoh'un özellikle “Çevre” ve “Sürdürülebilir Tedarik” alanlarındaki kararlılığının takdiri olan bu anket Ricoh'un tedarikçilerle işbirliği içinde çevre yönetimi ve sürdürülebilir tedarik faaliyetlerine yönelik proaktif yaklaşımının da bir kanıtıdır. 2019'da Ricoh işyerlerinde ve tedarik zincirlerinde eşitsizlikle mücadele etmek için, Business for Inclusive Growth (B4IG) (Kapsaycı Büyüme için İşletme) girişimine katılan ilk Japon şirketi oldu. Aynı yıl, küresel tedarik zincirlerinde sosyal sorumluluğu teşvik eden Sorumlu İş Birliği'ne (RBA - Responsible Business Alliance) katıldı.

ESG faaliyetleri için etkili bir küresel çerçeve sağlamak amacıyla Ricoh Group, 12 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefiyle (SKH) uyumlu yedi öncelikli konu (maddi konular olarak da bilinir) belirledi. Grup, ekonomik, sosyal ve küresel çevre sorunlarını dengeleyen sürdürülebilir bir toplum gerçekleştirmek için ticari faaliyetleri aracılığıyla bu sorunları çözmeyi amaçlamaktadır. Ricoh, çalışmalarıyla tüm değer zincirindeki sosyal sorunları çözerek ve sürdürülebilir bir toplum gerçekleştirerek SKH'lere ulaşılmasına katkıda bulunacaktır…

İlgili linkler

EcoVadis 

Ricoh's Approach to Seven Material Issues and ESG Targets 

Ricoh's Commitment to Society and ESG Index Inclusion and Recognition

|Ricoh Hakkında|

Ricoh, bireylerin her yerden daha akıllı çalışmasını sağlayan yenilikçi teknolojiler ve hizmetler kullanarak dijital iş yerlerini güçlendiriyor. 85 yıllık geçmişinden beslenen gelişmiş bilgi birikimi ve organizasyonel yeteneklerle Ricoh, dijital dönüşümü desteklemek ve iş performansını optimize etmek için tasarlanmış dijital hizmetler ve bilgi yönetimi ve baskı ve görüntüleme çözümlerinde lider bir sağlayıcıdır.

Merkezi Tokyo'da bulunan Ricoh Group, dünya çapında büyük operasyonlara sahiptir ve ürünleri ve hizmetleri şu anda yaklaşık 200 ülke ve bölgede müşterilere ulaşmaktadır. Mart 2021'de sona eren mali yılda, Ricoh Group dünya çapında 1.682 milyar yen (yaklaşık 15.1 milyar USD) satış gerçekleştirdi.

Daha fazla bilgi için, lütfen www.ricoh-europe.com adresini ziyaret edin.

Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin:

Ricoh Europe PLC

Jack Gibson

Tel: +44 (0) 203 033 3766

E-posta: media@ricoh-europe.com

Anasayfa: www.ricoh.com.tr

Facebook'ta Bize katılın www.facebook.com/ricoheurope

Twitter'da takip edin : www.twitter.com/ricoheurope

Linkedin'de takip edin : https://linkedin.com/company/ricoh-europe

Visit the Ricoh media centre at: www.ricoh-europe.com/press