Tek çekimde 360 derece küresel görüntüler çekebilen bir kamera , RICOH THETA Z1 51GB
25.03.2021

Tek çekimde 360 derece küresel görüntüler çekebilen bir kamera , RICOH THETA Z1 51GB

Yüksek Kapasiteli 360 derece görüntüler için yüksek depolama alanı

TOKYO, 25 Mart 2021 - RICOH COMPANY, LTD. ve RICOH IMAGING COMPANY, LTD. bugün, son teknoloji 360 derece kamera ailesinin en son modeli olan RICOH THETA Z1 51GB'nin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. RICOH THETA Z1 51GB, üst düzey bir RICOH THETA kamera serisi olarak yaklaşık 23 megapiksel çözünürlüklü (6720 × 3360 piksel) 360 derecelik hareketsiz görüntü fotoğraf çekimlerinizi destekler.
A camera that can shoot 360-degree spherical images in a single shot RICOH THETA Z1 51GB
RICOH THETA Z1 51GB

RICOH, 2013 yılında dünyanın ilk 360 derecelik tüketici kamerasını  piyasaya sürdüğünden beri, şirket gelişmeye ve gelişen sanal gerçeklik (VR) endüstrileri, sosyal medya için ayrılmaz bir araç haline gelmeye devam ederken bu gelişen teknolojinin ön saflarında yer aldı.

Son zamanlarda, sağlık güvenliği uygulamalarını ekonomik faaliyetlerle dengeleme ihtiyacıyla birlikte, 360 derecelik içeriğin kullanımının, gayrimenkul mülklerini uzaktan görüntüleme ve şantiyelerde ilerlemeyi izleme ve yönetme gibi yeni alanlarda daha da yaygınlaşması bekleniyor. 

RICOH THETA Z1 51GB, bu serinin amiral gemisi modelidir. RICOH, bugüne kadarki en yüksek çözünürlüğünü ve kalitesini sürdürmek için yıllarca süren yüksek performanslı kamera geliştirmeleriyle geliştirilen üstün optik ve görüntü işleme teknolojilerini kullanır. RICOH THETA Z1'in olağanüstü performansını korurken, dahili depolama kapasitesi 19 GB'tan 51 GB'a önemli ölçüde artırıldı. Kompakt ana gövde, yaklaşık 1.0 inçlik arkadan aydınlatmalı CMOS görüntü sensörüyle donatılmıştır. 23 MP çözünürlük ile 360 derece hareketsiz görüntüler elde edilebilmektedir.
Diyafram önceliği gibi çok çeşitli çekim modlarını destekler ve kullanıcıların ayardan bağımsız olarak yüksek kaliteli görüntüler çekmesine olanak tanır. Dış mekan, gece, iç mekan, tropikal plajlar veya karlı dağ manzaraları hiçbir şey sınır dışı değildir. Dahası, dönme sarsıntısını telafi etmek için olağanüstü 3 eksenli dönüş sabitleme sayesinde 4K (3840 × 1920 piksel) ve saniyede 30 kare (fps) kalitesinde oldukça pürüzsüz ve sürükleyici 360 derecelik videolar çekmek mümkündür.

0,93 inç organik EL monitör ve İşlev (Fn) düğmesiyle, kameranın ana gövdesi, kullanıcılara olası çekim sayısı, pozlama ayarları ve daha fazlası dahil olmak üzere çok sayıda bilgiye bir bakışta erişim sağlar ve böylece büyük ölçüde iyileştirilir. Kameranın kendisinin çalışabilirliği. JPEG'e ek olarak, RICOH THETA Z1 artık Adobe® DNG formatını (RAW) destekliyor, böylece kullanıcılar tipik bir dijital SLR fotoğraf makinesinde olduğu gibi profesyonel görüntü düzenlemenin keyfini çıkarabilirler. Android ™ tabanlı işletim sistemi artık bir kullanıcının Z1'e yükleyebileceği genişletme eklentilerinin sayısında esneklik sağlayarak performans iyileştirmeleri sunuyor. RICOH'un en son modelinin genel işlevselliği,  fotoğrafçıların yüksek taleplerini karşılar ve hem profesyoneller hem de amatörler için optimum performans sunar.  

*1As a mass-produced consumer product capable of capturing the scene around, above, and below the device in a fully spherical image (as of October 2013, based on RICOH research).

*Adobe, Photoshop, and Lightroom are trademarks or registered trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and other countries.

*Android are trademarks or registered trademarks of Google LCC.

İlgili Bilgiler

|Ricoh Hakkında|

Ricoh, bireylerin her yerden daha akıllı çalışmasını sağlayan yenilikçi teknolojiler ve hizmetler kullanarak dijital iş yerlerini güçlendiriyor. 85 yıllık geçmişinden beslenen gelişmiş bilgi birikimi ve organizasyonel yeteneklerle Ricoh, dijital dönüşümü desteklemek ve iş performansını optimize etmek için tasarlanmış dijital hizmetler ve bilgi yönetimi ve baskı ve görüntüleme çözümlerinde lider bir sağlayıcıdır.

Merkezi Tokyo'da bulunan Ricoh Group, dünya çapında büyük operasyonlara sahiptir ve ürünleri ve hizmetleri şu anda yaklaşık 200 ülke ve bölgede müşterilere ulaşmaktadır. Mart 2021'de sona eren mali yılda, Ricoh Group dünya çapında 1.682 milyar yen (yaklaşık 15.1 milyar USD) satış gerçekleştirdi.

Daha fazla bilgi için, lütfen www.ricoh-europe.com adresini ziyaret edin.

Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin:

Ricoh Europe PLC

Jack Gibson

Tel: +44 (0) 203 033 3766

E-posta: media@ricoh-europe.com

Anasayfa: www.ricoh.com.tr

Facebook'ta Bize katılın www.facebook.com/ricoheurope

Twitter'da takip edin : www.twitter.com/ricoheurope

Linkedin'de takip edin : https://linkedin.com/company/ricoh-europe

Visit the Ricoh media centre at: www.ricoh-europe.com/press