Ricoh, IDC - MarketScape 2023 tarafından “Dünya Çapında Baskı Dönüşümü alanında Lider” olarak konumlandı.
06.09.2023

Ricoh, IDC - MarketScape 2023 tarafından “Dünya Çapında Baskı Dönüşümü alanında Lider” olarak konumlandı.

Ricoh bugün IDC – 2023 MarketScape’nin “Dünya Çapında Baskı Dönüşümü alanında Tedarikçi Değerlendirmesi Raporunda” (belge #US51146523, Ağustos 2023) Liderler Kategorisinde yer aldığını duyurdu.

LONDRA, EXTON, TOKYO, 6 Eylül 2023 – MarketScape’nin IDC Raporuna göre, "Pandeminin ardından pek çok rakip dönüşüme odaklanırken, Ricoh bu dönüşüme çoktan başlamıştı. Geçtiğimiz 10 yılı aşkın sürede Ricoh, ofis ekipmanı, belge yönetimi ve ilgili hizmetlere odaklanan belge merkezli bir organizasyondan veri merkezli bir şirkete doğru gelişim gösterdi.”

Inkjet innovation in the Ricoh Pro™ VC70000e high speed press helped Ricoh achieve IDC MarketScape recognition

Raporda, Ricoh'un dijital hizmetler işinde "şirketin genel gelirinin bir yüzdesi olarak ilerleme kaydetmeye devam ettiği" belirtiliyor. BT / bulut / işyeri hizmetleri, dijital içerik yönetimi / iş akışı / akıllı yakalama / dönüşüm, bilgi yönetimi de dahil olmak üzere bu alandaki bir dizi çözümüne de değiniliyor. 

Raporda aynı zamanda Ricoh'un baskı ve donanım işine olan bağlılığı da belirtiliyor:  "Ricoh dijital hizmetlere geçişini vurgularken, bir yandan ana faaliyet alanına yatırım yapmaya devam ediyor. PFU'nun tarama işinin satın alınması, Toshiba Tec ile üretim ortak girişimi, Ricoh'nun fotokopi / baskı pazarına olan bağlılığının birer örnekleri olarak gösterilebilir. 

Görüntüleme, Baskı ve Belge Çözümleri Araştırması, IDC. Program Başkan Yardımcısı Keith Kmetz şunları söylüyor: "Yenilik mirası ve pazar değişikliklerini öngörme kararlılığıyla Ricoh, araştırmamızın çeşitli alanlarında gelişimini kanıtlayan ve dijital çağa uyum sağlayarak gelişme kabiliyetini vurgulayan gücünü sergilemiş oldu. Ricoh, baskının sınırlarını yeniden tanımlamaya ve dijital ortamı kucaklamaya devam ederken, şirket stratejik zihniyetinin, teknolojik yeteneğinin ve müşteri odaklılığının dönüştürücü başarıya nasıl yol açabileceğini gösteren bir yenilik ve mükemmellik feneri olmaya devam ediyor."

Dönüştürücü değişimlerle karakterize edilen bir çağda Ricoh, kimliğini ve pazar yaklaşımını geleceğin iş yerlerini şekillendirmeye hazır, kapsamlı bir dijital hizmet portföyüyle yeniden tanımladı. 

Rapora göre, "Geçtiğimiz yıl boyunca Ricoh, dijital hizmetlerde lider, müşterilerini işinin hayati bir ortağı olarak gördüğü, onların ihtiyaçlarına uygun ürün ve hizmetleri sunarak şirket kimliğinde kayda değer bir müşteri algısında artış inşaa eden eden bir başarı göstermiştir. Ayrıca Ricoh ekip üyelerinin müşteri memnuniyeti puanları da sürekli olarak hedeflerin üzerinde."

Raporun devamında, şirketin müşteri geri bildirimlerine duyarlılığına dikkat çekilerek şunlar belirtildi: “İletişimde olduğumuz Ricoh müşterileri, ofis alan kullanımı (RICOH Spaces) ve iş süreci yönetimi/hizmetleri ile ilgili vurgulanan avantajlara sahip oldu. RICOH Spaces'in sunduğu ana faydaların kullanımını anlamak ve daha az alanda, daha düşük maliyetlerle gelecekte oluşacak ihtiyaçları yönlendirmek için analiz araçları ve güvenli/korunaklı bir çalışma ortamı sağlanması konusunda veri elde elde ettik. İş süreci örneklerinde önemli maliyet tasarrufları (%30'a kadar) ile verimlilik ve üretkenlikte artışların yaygın olduğu görüldü ve çeşitli süreçlerde en iyi uygulamaların oluşturulmasına da yardımcı oldu."

Ricoh, yüksek hızlı inkjet çözümleri1, bulut MPS2, dağıtılmış iş gücünde baskı3 ve güvenlik çözümleri ve hizmetleri4 dahil olmak üzere yakın tarihli bir dizi IDC MarketScapes'te lider olarak gösterildi. 

Ricoh Company Ltd., Ricoh Dijital Hizmetler İş Birimi Başkanı ve Kıdemli Kurumsal Görevlisi Takahiro Irisa ise şunları söyledi: 

"İnsanları bilgiyle buluşturmaya dayanan bir geçmişe sahip olarak, her zaman fırsatları algılamaya, yeniliği teşvik etmeye ve gelişen iş ortamına uyum sağlamaya kendimizi adadık. 

IDC MarketScape: Dünya Çapında Baskı Dönüşümü 2023 Tedarikçi Değerlendirmesi'nde lider olarak bugünkü konumumuzun başarısının, bugünün dinamik bir dijital hizmet sağlayıcısı ve entegratörü olarak proaktif bir şekilde konumlandırmak için gerekli araçları sağlayan, sektör değişikliklerine cevap vermek için birkaç yıl öncesinden bu yana gerçekleştirdiğimiz ilham verici eylemlerin bir sonucuna bağlı olduğunu düşünüyoruz.

Bizler, sadece bu değişimi benimsemeye değil, aynı zamanda bu oluşuma liderlik etmeye de inanıyoruz ve en ileri teknoloji ile bu hizmetlerinin bir kombinasyonunu her zaman sunmaya, müşterilerimizin tüm potansiyelini ortaya çıkaracak optimize edilmiş değerleri sağlamaya devam edeceğiz." İfadelerine yer verdi. 

Daha fazla bilgi için lütfen https://www.ricoh-europe.com/insights/reports-whitepapers/idc-marketscape-print-transformation/ adresini ziyaret ediniz.

1. “IDC MarketScape: Dünya Çapında Yüksek Hızlı Mürekkep Püskürtmeli Baskı Makinesi 2023 Tedarikçi Değerlendirmesi," belge #US50450723, Nisan 2023.
2. “IDC MarketScape: Dünya Çapında Bulut MPS Basılı Kopya 2022 Tedarikçi Değerlendirmesi," belge #US47337721, Ocak 2022.
3. “IDC MarketScape: Dağıtılmış İşgücünde Dünya Çapında Baskı 2022 Tedarikçi Değerlendirmesi," belge #US48596221, Ocak 2022.
4. “IDC MarketScape: Dünya Çapında Güvenlik Çözümleri ve Hizmetleri Basılı Kopyası 2022-2023 Tedarikçi Değerlendirmesi," belge #US48851622, Ocak 2023.

| IDC MarketScape Hakkında |

IDC MarketScape satıcı değerlendirme modeli belirli bir pazardaki BİT (bilgi ve iletişim teknolojisi) tedarikçilerinin rekabetçi uygunluğuna genel bir bakış sağlamak üzere tasarlanmıştır. Araştırma metodolojisi, belirli bir pazardaki her satıcının konumunun tek bir grafiksel gösterimiyle sonuçlanan, hem niteliksel hem de niceliksel kriterlere dayalı titiz bir puanlama metodolojisi kullanır. IDC MarketScape, BT ve telekomünikasyon tedarikçilerinin ürün ve hizmet tekliflerinin, yeteneklerinin ve stratejilerinin mevcut ve gelecekteki pazar başarı faktörlerinin anlamlı bir şekilde karşılaştırılabileceği net bir çerçeve sağlar. Çerçeve ayrıca teknoloji alıcılarına mevcut ve potansiyel satıcıların güçlü ve zayıf yönlerine ilişkin 360 derecelik bir değerlendirme sağlar.

|Ricoh Hakkında|

Ricoh, bireylerin her yerden daha akıllı çalışmasını sağlayan yenilikçi teknolojiler ve hizmetler kullanarak dijital iş yerlerini güçlendiriyor. 85 yıllık geçmişinden beslenen gelişmiş bilgi birikimi ve organizasyonel yeteneklerle Ricoh, dijital dönüşümü desteklemek ve iş performansını optimize etmek için tasarlanmış dijital hizmetler ve bilgi yönetimi ve baskı ve görüntüleme çözümlerinde lider bir sağlayıcıdır.

Merkezi Tokyo'da bulunan Ricoh Group, dünya çapında büyük operasyonlara sahiptir ve ürünleri ve hizmetleri şu anda yaklaşık 200 ülke ve bölgede müşterilere ulaşmaktadır. Mart 2021'de sona eren mali yılda, Ricoh Group dünya çapında 1.682 milyar yen (yaklaşık 15.1 milyar USD) satış gerçekleştirdi.

Daha fazla bilgi için, lütfen www.ricoh-europe.com adresini ziyaret edin.

Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin:

Ricoh Europe PLC

Jack Gibson

Tel: +44 (0) 203 033 3766

E-posta: media@ricoh-europe.com

Anasayfa: www.ricoh.com.tr

Facebook'ta Bize katılın www.facebook.com/ricoheurope

Twitter'da takip edin : www.twitter.com/ricoheurope

Linkedin'de takip edin : https://linkedin.com/company/ricoh-europe

Visit the Ricoh media centre at: www.ricoh-europe.com/press