Ricoh, Scope 3 azaltma senaryosu aracılığıyla sera gazı emisyon azaltımını geliştiriyor
13.07.2023

Ricoh, Scope 3 azaltma senaryosu aracılığıyla sera gazı emisyon azaltımını geliştiriyor

Kategori 4'te küresel sera gazı emisyonunun görselleştirilmesi ve azaltılması: Akış yukarı taşıma ve dağıtım

TOKYO, 13 Temmuz 2023 – Ricoh Company, Ltd., Nisan 2023'te başlayan 21. Orta Vadeli Yönetim Stratejisi sırasında sera gazı emisyonu azaltma çabalarının güçlendirilmesini destekleyen Scope 3 tedarik zinciri sera gazı (GHG) azaltma senaryosunu oluşturmuştur. Ricoh'un hedeflerine ulaşmasını artıracak olan bu senaryo, Scope 3 kapsamındaki her bir kategori için - Kategori 1: Satın alınan mal ve hizmetler, Kategori 4: Akış yukarı taşıma ve dağıtım, Kategori 11: Satılan Ürünlerin Kullanımı - sera gazı emisyonu azaltma hacmini ve eylemlerini içerir.

2017'de Ricoh, değer zinciri boyunca sera gazı emisyonlarını neredeyse tamamen ortadan kaldırma ve 2050'ye kadar %100 yenilenebilir elektriğe geçme tahaddünü duyurdu ve 2020'de Bilime Dayalı Hedefler Girişimi'nden (Science Based Targets Initiative - SBTi) Ricoh'un hedeflerinin SBTi'nin 1,5°C kriterleriyle uyumlu olduğuna dair onay aldı. Ricoh, 2015 mali yılına kıyasla 2030 yılına kadar Scope 1 ve 2 sera gazı emisyonlarının %63 oranında azaltılması da dahil olmak üzere çizdiği yol haritasına uygun olarak istikrarlı bir ilerleme kaydediyor. 2030 ve 2015 mali yılına kıyasla Scope 3 sera gazı emisyonları azaltma oranı %40 olarak belirlenmiştir ve Scope 3 azaltma hedefi genel sera gazı emisyonlarının %83’ünü kapsamaktadır.

Ricoh enhances GHG emission reduction through a Scope 3 reduction scenario

Ricoh, yıllardır esas olarak yeni ürün geliştirme yoluyla, Kategori 1: Satın alınan mallar ve hizmetler ve Kategori 11: Satılan ürünlerin kullanımını geliştirmektedir. Ancak, Kategori 4: Akış yukarı taşıma ve dağıtımda, sera gazı emisyon hacmi gerçek taşıma durumuna göre tam olarak görselleştirilememişti. Yeni bir araç geliştirilmesiyle bu sorunun üstesinden gelindi ve Ricoh'un Kategori 4 için azaltma çabalarını artırmasına da olanak sağlandı.

Kategoriye göre önemli çabalar

Kategori 1: Satın alınan mal ve hizmetler

Ricoh, geri dönüştürülmüş malzemeleri kullanmakla birlikte ürünlerimizin boyutunu ve ağırlığını azaltmak için çalışmaktadır. Şubat 2023'te Japonya'da piyasaya sürülen en son A3 çok işlevli yazıcısı*2, sektör lideri*3 %50 geri dönüştürülmüş plastic*4 kullanım oranına ulaştı ve bu, 2023 mali yılı yeni kaynak azaltımı toplamlarının yaklaşık üçte birine tekabül ediyor.

Ricoh ürünlerinde geri dönüştürülmüş malzeme oranını artırmak da dahil olmak üzere azaltma önlemlerini geliştirmeye devam edecektir.

Kategori 4: Akış yukarı taşıma ve dağıtım

Ricoh, nakliye sera gazı emisyonu hesaplamasının çoğunu, geleneksel nakliye maliyetine dayalı yöntemdense taşınan yükün ve nakliye araçlarının ağırlığına ve mesafesine dayalı bir hesaplama yöntemi olan ton-kilometre yöntemine kaydıracaktır. Küresel Lojistik Emisyonları Konseyi (Global Logistics Emissions Council -GLEC) Framework*5 onaylı BigMile*6 görselleştirme çözümü aracılığıyla ton-kilometre yönteminin küresel olarak genişletilmesi, Ricoh'un nakliye durumunu sera gazı emisyonlarına daha doğru yansıtmasını sağlayacaktır. 

İlk olarak 2020 mali yılında EMEA'da uygulanan çözümün kapsamı 2023 mali yılından itibaren Kuzey ve Latin Amerika bölgelerinde ve ürün menşeileri ile varış yerleri arasındaki nakliye sera gazı ayak izini izleyecek şekilde genişledi ve bu Kategori 4 toplam sera gazı emisyonlarının yaklaşık %70'ini*7 oluşturuyor.

Kategori 11: Satılan ürünlerin kullanımı

Ricoh uluslararası bir enerji tasarrufu çevre etiketi olan Uluslararası Energy Star Programı ile uyumlu ürünler geliştirmek için çalışmaktadır ve endüstri lideri enerji tasarrufu performansına sahiptir. En son A3 çok işlevli yazıcısı*2 Şubat 2023'te Japonya'da piyasaya sürüldü ve Ricoh'un tescilli renkli Hızlı Başlatma (QSU) teknolojisi sayesinde sektör lideri*8 Tipik Elektrik Tüketimi (TEC2018)*9 elde etti. Ricoh, enerji tasarrufu performansı arayışına devam edecektir.

Ricoh'un ESG ve Risk Yönetiminden sorumlu Kurumsal Sorumlusu Mikako Suzuki şunları söylüyor: "Sıfır karbon toplumu gerçekleştirmeye yönelik  devamlı arayışımız sonucunda bir başka kilometre taşı olan Ricoh'un Scope 3 sera gazı emisyonu azaltma senaryosunu paydaşlarımızla paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum. Scope 3 sera gazı emisyonu azaltma çabalarını geliştirerek hedeflerimize nasıl ulaşacağımızı pekiştirmekten ve müşterilerimize kendi karbon ayak izlerini ve emisyon seviyelerini azaltmalarında onları destekleme konusundaki sarsılmaz taahhüdümüzün garantisini vermekten heyecan duyuyorum.”

İlgili Bağlantılar

Ricoh'un ESG'si hakkında raporları: https://www.ricoh.com/sustainability/report

Aynı anda çevre koruma sağlamak ve kar elde etmek: https://www.ricoh.com/sustainability/environmen

1 2022 mali yılı - gerçek

2 Şubat 2023'te Japonya'da piyasaya sürüldü RICOH IM C6010/C5510/C4510/C3510/C3010/C2510/C2010

3 Mart 2023 Araştırmaya Dayalı Kuzey Amerika Elektronik Ürün Çevresel Değerlendirme Aracı (EPAT) Kaydı

4 Toplam plastik hacminde kullanılan geri kazanılmış plastik malzeme yüzdesi

5 Küresel Lojistik Emisyonları Konseyi (Global Logistics Emissions Council -GLEC) çerçevesi: Lojistik emisyonları hesaplamak ve raporlamak için küresel yöntem.

6 Merkezi Hollanda'da bulunan BigMile, tedarik zincirlerinin ve lojistiğin çevresel etkisini azaltmaya odaklanmış bir dijital iş istasyonu uzmanıdır. https://bigmile.eu/ 

7 Nakliye maliyetine dayalı yöntemi kullanarak sera gazı emisyonu hesaplamasını kısmen dahil edilmesi

8 6 Şubat 2023 tarihli Ricoh araştırması Uluslararası Energy Star Programı ürünleri (dakikada 25 ila 60 sayfa fotokopi, faks ve tarama işlevlerine sahip dijital tam renkli MFP) arasındaki karşılaştırmaya ilişkin The Energy Conservation Center Japan web içeriğine dayanmaktadır. https://www.ricoh.co.jp/products/list/ricoh-im-c6010-c5510-c4510-c3510-c3010-c2510/point1#04 (Japonca)

9 Uluslararası Energy Star Programı tarafından belirlenen ölçüm yöntemine dayalı değer

|Ricoh Hakkında|

Ricoh, bireylerin her yerden daha akıllı çalışmasını sağlayan yenilikçi teknolojiler ve hizmetler kullanarak dijital iş yerlerini güçlendiriyor. 85 yıllık geçmişinden beslenen gelişmiş bilgi birikimi ve organizasyonel yeteneklerle Ricoh, dijital dönüşümü desteklemek ve iş performansını optimize etmek için tasarlanmış dijital hizmetler ve bilgi yönetimi ve baskı ve görüntüleme çözümlerinde lider bir sağlayıcıdır.

Merkezi Tokyo'da bulunan Ricoh Group, dünya çapında büyük operasyonlara sahiptir ve ürünleri ve hizmetleri şu anda yaklaşık 200 ülke ve bölgede müşterilere ulaşmaktadır. Mart 2021'de sona eren mali yılda, Ricoh Group dünya çapında 1.682 milyar yen (yaklaşık 15.1 milyar USD) satış gerçekleştirdi.

Daha fazla bilgi için, lütfen www.ricoh-europe.com adresini ziyaret edin.

Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin:

Ricoh Europe PLC

Jack Gibson

Tel: +44 (0) 203 033 3766

E-posta: media@ricoh-europe.com

Anasayfa: www.ricoh.com.tr

Facebook'ta Bize katılın www.facebook.com/ricoheurope

Twitter'da takip edin : www.twitter.com/ricoheurope

Linkedin'de takip edin : https://linkedin.com/company/ricoh-europe

Visit the Ricoh media centre at: www.ricoh-europe.com/press