Her BT yöneticisinin gerçekleştirmesi gereken altı temel baskı güvenliği eylemi

image

Artan siber saldırılar sebebiyle BT altyapınızı güvence altına almak için olası her türlü güvenlik açığını öngörmek gerekir. Baskı güvenliği genellikle göz ardı edilen ancak her büyüklükteki kuruluş için kritik hâle gelmiş bir alandır. 

Yazıcılar artık sadece çıktı cihazları değil, iş akışlarına ve belge yönetimine güç veren dijital cihazlardır. Ağınıza bağlı bu sofistike teknoloji parçaları, kuruluşunuzun verilerinin hatırı sayılır hacmini işler. Bu nedenle BT yöneticilerinin baskı güvenliğini temel odak noktası hâline getirmesi çok önemlidir.

Baskı güvenliği dağınık iş gücüne ayak uydurmalıdır

İş hayatı ofis dışına genişlemeye devam ettikçe, ortamdan bağımsız olarak tüm baskı işlerinde veri korumasını sağlamak için baskı çözümlerinin ev ve uzaktan çalışma konumlarına uyum sağlaması gerekir.
 
Bulut bağlantılı birçok baskı cihazı ve ÇFY (çok fonksiyonlu yazıcı) artık gelişmiş güvenlik özelliklerine sahiptir. Gelişmiş yazılım ve uygulamalarla birlikte, dağınık bir iş gücü için gereken esnekliği ve ölçeklenebilirliği sağlar, ayrıca veri güvenliğini güvence altına alırlar. Baskı teknolojisine bulut öncelikli bir yaklaşım, günümüzün hibrit ve uzaktan çalışma ortamlarında hayati önem taşımaktadır. 

Güvenli olmayan yazıcıların riskleri

Güvenli olmayan yazıcılar büyük bir risk oluşturur. Veri ihlallerine, bilgisayar korsanlığı girişimlerine, mali kayıplara ve uyumluluk ihlallerine yol açabilirler.
Güvenlik haberleri platformu Cybernews, Ağustos 2020'de dünya çapında yaklaşık 28.000 yazıcıyı hack'lediğini açıklayarak manşetlere çıktı. Bu cesur hareket, yazıcı güvenliğine duyulan acil ihtiyaca ışık tutmuş oldu.
İlginç bir şekilde, Cybernews'un yaptığı şey bilgisayar korsanlığı teşkil etmiyordu. Cihazların tasarlanmış işlevselliğinin dışına çıkmadan, belgeleri kablosuz yazıcılara göndermek için yalnızca standart yazdırma komutlarını kullandılar. Bu durum da yazıcı güvenliğinin ne kadar ciddiye alınması gerektiğini herkese hatırlatmış oldu.

Buna ek olarak, Quocirca tarafından yapılan son araştırma kuruluşların %61'inin güvenli olmayan baskı nedeniyle veri kaybı yaşadığını ortaya çıkardı. Olumlu tarafından bakmak gerekirse BT karar mercilerinin %79'u bu yıl baskı güvenliği harcamalarını artırmayı planlıyor.

image

Baskı güvenliğiniz: altı temel eylem 

1. Baskı güvenliği denetimi gerçekleştirin: 
Kapsamlı bir baskı güvenliği denetimiyle başlayın. Kuruluşunuzun sıklıkla yazdırdığı veya dijitalleştirdiği veri türlerini değerlendirin, ağınızdaki yetkisiz yazdırma cihazlarını bulun ve mevcut süreçlerinizdeki olası güvenlik risklerini belirleyin. 

2. Verileri her zaman şifreleyin: 
Yazıcılarınız, gelen ve giden tüm verileri korumak için yerleşik veri şifreleme özelliklerine sahip olmalıdır. Böyle özelliklere henüz sahip değillerse şifreleme ve veri korumasını iyileştiren Trusted Platform Module (TPM 2.0) ile silinen verilerin kurtarılmasını yapısal olarak daha zor hâle getiren Solid-State Drive (SSD) depolama gibi gelişmiş teknolojilere sahip cihazlara yükseltmeyi düşünebilirsiniz. Bu özellikler veri sızıntısı riskini önemli ölçüde azaltarak baskı işlemlerinize ek bir güvenlik katmanı sağlar.

3. Kullanıcı kimlik doğrulamasını uygulayın: 
Kullanıcı kimlik doğrulaması, yazıcı güvenliği için son derece önemlidir. Yalnızca yetkili kişilerin yazıcılarınıza erişebildiğinden emin olarak olası güvenlik ihlallerine karşı güvence oluşturun. Okutmalı kart sistemleri veya PIN kimlik doğrulaması gibi sağlam mekanizmalar uygulayın.

İzlenebilir kullanıcı kimlikleri; yazıcıyı kimin kullandığını ve ne zaman neyi yazdırdığını izlemenizi sağlar. Bu yüzden kullanıcıları sorumlu tutmak ve baskı işlemlerinizi daha da güvenli hâle getirmek için etkili bir yoldur. Hassas verileri korurken her güvenlik katmanı önemlidir.

4. Cihaz veri güvenliğini artırın: 
Akıllı yazıcılarınız, veri ihlali risklerini en aza indirmek için hayati önem taşıyan gizli verilerin üzerine yazma ve verileri şifreleme gibi özelliklere sahip olmalıdır. Ayrıca kullanılmayan cihaz bağlantı noktalarını kapatabilmeli ve baskı güvenliği tehditleri için potansiyel giriş noktalarını kesebilmelidir.

Cihazlarınızın en yeni güvenlik güncellemeleriyle güncel kalması önemlidir. Esasen yazıcılarınızda bunun için otomatik sistemler bulunmalıdır. Düzenli güncellemeler sadece yeni özellikler getirmenin yanında güvenlik açıklarını gidermek için de çok önemlidir. Güncel bir yazıcı ile baskı güvenlik duvarlarınızın mümkün olduğunca sağlam olmasını sağlarsınız.

5. Sürekli gözetim altında tutun: 
Yazılımlarınızı, sunucularınızı ve yazıcı güvenlik ayarlarınızı 7/24 izlemek için politika belirleyin. Sürekli izleme yaparak potansiyel tehditleri gerçek zamanlı olarak tespit edebilir, hasarı önlemek veya azaltmak için anında harekete geçebilirsiniz.

6. Düzenli sızma testleri yapın: 
Düzenli sızma testi gerçekleştirmesi için güvenilir bir üçüncü tarafla çalışın. Sızma testi gerçek bir siber saldırıyı taklit ederek güvenlik açıklarını ortaya çıkarmanıza ve güvenlik durumunuzu geliştirmenize yardımcı olur. 

Kanıtlanmış güvenlik kimlik bilgilerine sahip bir baskı hizmeti sağlayıcısı seçin

Yönetilen baskı hizmetleri sağlayıcısı ararken, güvenlik alanında itibarlı referanslara sahip bir sağlayıcıyı tercih edin. Ricoh'u örnek olarak kullanmak gerekirse:
"IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2022-2023 Vendor Assessment"ta sektör lideri olarak tanınan Ricoh'ta gelişmiş çözümler sunma konusunda ön saflarda yer alıyoruz. 

Üst düzey güvenlik özellikleri sunmak için RICOH Baskı Yönetimi Bulutu kullanıyor, bunu da RICOH Daima Güncel Teknoloji platformumuzun desteğiyle yapıyoruz. Bu platform, altyapımızı en son güvenlik geliştirmeleriyle güncel tutarak uygun durumda indirip etkinleştirmeniz için hazırdır.

Günümüzde dağınık iş gücünün değişen ihtiyaçlarını iyi biliyoruz. Esnek çalışma için güçlü destek, ayrıca bulut tabanlı bir baskı altyapısıyla dijital belgelere yönelik güvenli iş akışları sunuyoruz. "Sıfır güven" güvenlik yaklaşımından yola çıkarak tüm temas noktalarında eksiksiz bilgi güvenliği sağlıyoruz. 

IDC Logo

"Ricoh hem güvenlik hem de sonuçlar açısından kritik iş süreçleri ve altyapıları konusunda güvenebilecekleri bir iş ortağı arayan müşteriler tarafından da dikkate alınmalıdır."

IDC MarketScape 2022-2023

Bizimle bağlantı kurun

Baskı güvenliğinizde etkin rol oynayın

BT altyapınızı güvence altına alırken hiçbir unsuru göz ardı etmeyin. Baskı güvenliği bulmacanın önemli bir parçasıdır.

Size yardımcı olalım